جستجو
Close this search box.

چگونه انرژی و احساسات خود را مدیریت کنید تا از بهره‌وری بیشتری برخوردار شوید

نوشته هثر چری (Heather Cherry)

همه‌ی ما می‌دونیم کم‌انرژی بودن چه شکلیه؛ حالا می‌خواد به خاطر تعهدات شخصی باشه یا تعهدات کاری، در هر صورت یه احساس مشترکه. کم‌انرژی بودن باعث می‌شه تا انگیزه و خلاقیتمون کم بشه و بدخلق بشیم. اگر در طولانی‌مدت برطرف نشه می‌تونه اثرات بلندمدتی بر روی سلامتی شما بذاره.

در اغلب اوقات کم‌انرژی بودن به خاطر سبک زندگی، استفاده از داروهای خاص یا بیماری‌های مزمنه. اما اگر مطمئن نیستید که چه چیزی باعث کمبودِ انرژی در شما می‌شه، وقتش رسیده که یک بررسی عمیق در زندگی خودتون داشته باشید.

در ادامه در مورد نحوه مدیریت انرژی و رسیدن به بهره‌وری بیشتر صحبت می‌کنیم.

انرژی یک منبع محدود است

انرژی یعنی قدرت لازم برای انجام فعالیت‌های فیزیکی یا ذهنی. هر کاری که انجام می‌دیم به انرژی نیاز داره و در زندگی کاری هم به انرژی فیزیکی و ذهنی نیاز داریم خصوصاً در حیطه رهبری.

  • انرژی فیزیکی: توانایی انجام فعالیت‌ها یا تحمل کردن روزهای بلند.
  • انرژی ذهنی: قدرت لازم برای فکر کردن، تمرکز کردن و تصمیم‌گیری.

انرژی یک منبع محدوده بنابراین در مدیریت انرژی خودتون باید خیلی محتاط باشید وگرنه به سرعت انرژیتون تخلیه می‌شه. چیزهایی که ممکنه در زندگی کاری و شخصی بر سطح انرژی شما تاثیرگذار باشه:

  • تعهدات
  • احساسات
  • سلامت روان
  • تغذیه
  • رابطه‌ها
  • کیفیت خواب
  • استرس
  • حجم کار

عادت‌های روزمره‌اتون هم می‌تونه یکی از دلایل کمبودِ انرژی در شما باشه. یه ارتباط قوی بین عادات و بهره‌وری وجود داره. ایجاد عادات خوب از خیلی جهات برای شما سودمنده، از جمله:

  • تصمیم‌گیری خودکار
  • افزایش بازدهی
  • انگیزه برای شروع
  • کاهش بار شناختی

تاکتیک‌های مربوط به ساختن عادات خوب عالی‌ان اما تنها در صورتی که احساسات شما همسو باشن. دین بخاری (Dean Bokhari)، میزبان پادکست برنامه معنادار می‌گه وقتی شما در حال طراحی شکل‌گیری عادات هستید، اون کاری که دارید انجام می‌دین در واقع طراحی برای احساساته.

بخاری می‌گه «این که می‌گن ۲۱ روزه می‌تونید یک عادت رو شکل بدین افسانه‌اس. طیف وسیعی از متغیرهای مختلف در توانایی شما برای شکل‌گیری عادت جدید نقش ایفا می‌کنن. بعضی عادات می‌تونن در زمان کمتری حتی ۱ روزه شکل بگیرن. ما نمی‌تونیم بدون درگیر کردن احساساتمون عادت‌ها رو بشکنیم یا بسازیمشون. هرچه که شما احساسات مثبت بیشتری به یک کار اضافه کنید، سریع‌تر به عادت تبدیل می‌شه.

مدیریت احساسات و انرژی

نقش احساسات در مدیریت انرژی بسیار فراتر از ایجاد عادته. برایانا ویست (Brianna Wiest)، نویسنده کتاب کوه خودت هستی می‌گه که اگر می‌خواید به صورت موثر انرژی خودتون رو مدیریت کنید، ابتدا باید از اعتبارسنجی احساسی استفاده کنید. او می‌گه «اعتبارسنجی احساسی باعث می‌شه تا افراد سفره دلشون رو باز کنن، مایل به گوش دادن و پذیرا باشن و سازگاری داشته باشن.»

ویست اعتبارسنجی احساسات رو با جریان آب در مجراهای بدن مقایسه می‌کنه. او می‌گه «افکار شما مشخص می‌کنن که اون مجراها تمیز هستن یا نه و تمیزی این مجراها، کیفیت آب عبوری رو نشون می‌ده. اگر به صورت ناگهانی که یک حسی داشتید که دوستش نداشتید، همانند یورش ناگهانی جریان آب ممکنه بخواید که شیر آب رو کلاً ببندین. اما جلوگیری از جریان آب باعث نمی‌شه تا اون جریان به صورت کلی از بین بره. بلکه شروع به ساختن فشار و خسارت زدن می‌کنه.»

این نه فقط در مورد اعتبارسنجی احساسات بلکه در ارتباط با بقیه هم صدق می‌کنه. ویست می‌گه «وقتی اجازه می‌دیم احساسات داشته باشیم، اتفاقی باورنکردنی می‌افته. اما اعتبار بخشیدن به افراد دیگه به ما یاد می‌ده که چگونه خودمون رو تایید کنیم (این ما رو قوی‌تر می‌کنه) و از این به بعد احساساتمون رو نه به عنوان تهدید بلکه به عنوان آگاهی‌دهنده می‌بینیم.»

اصول تعادل انرژی

برخلاف احساسات که تغییر می‌کنن و تحت تاثیر ادراکات قرار می‌گیرن، اصولْ قواعد بیرونی هستند که دائمی و تغییرناپذیرن. اصول با ارزش‌های اصلی منطبقن اما متفاوت از هم هستن چرا که ارزش‌های اصلی درونی هستند (سابجکتیو) و ممکنه در طول زمان تغییر کنن.

ویست می‌گه «اگر احساس سردرگمی می‌کنید، یا اینکه انگار نمی‌دونید می‌خواید با زندگیتون چی‌کار کنید یا این که بدتر، می‌ترسید اون چیزی که ساختید خراب بشه؛ در این صورت شما به مثبت‌اندیشی نیاز ندارید، بلکه به اصول نیاز دارید. یک اصل در واقع یک حقیقت بنیادی است که زندگی شما بر روی آن بنا می‌شه. یه نظر یا اعتقاد نیست، بلکه امر علت و معلولیه.

نداشتن اصول یا داشتن اصول نادرست می‌تونه دلیل اصلی کاهش انرژی در شما باشه. بهرام اکرادی بنیان‌گذار و مدیرعامل Life Time می‌گه که ناهمسویی اصول و ارزش‌ها می‌تونه در سطح سلولی بر روی شما تاثیر بذاره. اکرادی می‌گه «وقتی در مورد اونچه که می‌خوایم به دست بیاریم هماهنگی خوبی در ما نباشه، ذهن خودآگاه ما ممکنه مصمم به انجام یک چیز باشه اما خود عاطفی ما کاملاً در جریان نیست یا این که بدن ما دارای محدودیت‌های جدیه. این منجر به کاهش انرژی در سطح سلولی می‌شه. بنابراین ما ناکارآمد، ناامید، خسته، مضطرب یا افسرده می‌شیم.»

پس چه کاری می‌شه انجام داد تا بتونیم انرژی رو مدیریت کنیم و بهره‌وری رو افزایش بدیم؟ شروعش با تعیین یک سری اصوله که باعث ایجاد نظم می‌شن.

اصول ممکنه خسته‌کننده و غیرالهام‌بخش به نظر برسه و بلافاصله چیز مفیدی در اون دیده نشه، اما به مرور زمان به چیزهای بزرگی برای شما تبدیل می‌شن. ویست می‌گه «اگر واسه خودتون اصولی نداشته باشید، زندگیتون بهتر نمی‌شه. همه مشکلات شما رو دنبال می‌کنن و با گذر زمان بزرگ‌تر هم می‌شن»

مثال‌هایی برای اصول شامل این موارد هستن:

  • من به رابطه‌ها اهمیت می‌دم بنابراین در مواقع مختلف در اولویت من هستند.
  • من پول بیشتری می‌خوام، پس هزینه‌هام رو پایین نگه می‌دارم و برای روز مبادا پس‌انداز می‌کنم.

ویست پیشنهاد می‌کنه که برای ساختن اصول خودتون (یا همون قواعد زندگی)، یه لیست از ارزش‌های خودتون، تجربه‌های خوبتون و چیزهایی که شما رو ناراحت می‌کنه درست کنید.

برای شروع این سوالات رو از خودتون بپرسید.

  • من برای چه چیزی ارزش قائل هستم؟
  • من واقعاً به چه چیزی اهمیت می‌دم؟
  • چه احساساتی رو دوست دارم در زندگی تجربه کنم؟
  • چه چیزی باعث ناراحتی من میشه و بهم اضطراب می‌ده؟

سپس مشخص کنید که این اصول با زندگی روزمره چه ارتباطی داره. اکرادی می‌گه که خودتون رو در حالت آرامش قرار بدین و این سوالات رو از خودتون بپرسید.

  • آیا انرژی‌های فیزیکی، فکری و احساسی من با هدف بزرگ من هماهنگن؟
  • آیا شغل من و روابط شخصی‌ام با مهم‌ترین اصولم هم‌سو هستن؟
  • آیا عادات روزانه و روالی برای مراقبت از خودم دارم که مطابق با این اصول باشه؟

تحقیقات نشون می‌ده کسانی که با اصول خودشون همسو هستن، زندگی بهتری رو تجربه می‌کنن و رضایت و خوشحالی بیشتری دارن.

 

هثر چری (Heather Cherry) یک کپی‌رایتر، خبرنگار و مربی سلامت است.

این نوشته ترجمه‌ای است از بلاگ‌پست « How To Manage Your Energy And Emotions To Enjoy More Productivity» که «آژانس محتوای نیم‌فاصله» آن را ترجمه کرده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفته‌نامه‌های اخیر

شبکه‌های اجتماعی

مقالات مرتبط