جستجو
Close this search box.

چگونه با از دست دادن رابطه کنار بیاییم

هیچوقت تمام شدن ازدواج یا یک رابطه احساسی مهم راحت نیست. دلیل این جدایی هرچیزی که باشه، می‌تونه تمام دنیای شما رو زیر و رو کنه و احساسات ناراحت‌کننده و دردناک رو در شما تقویت کنه. طلاق یا جدایی دشواره چون با از دست دادن همراهه. نه فقط از دست دادن رابطه، بلکه رویاها و تعهدات مشترک هم از دست می‌رن. روابط عاشقانه در اوج هیجان و امید به آینده شروع می‌شن و وقتی شکست می‌خورن، ما ناامیدی، اضطراب و سوگ عمیقی رو تجربه می‌کنیم. جدایی یا طلاق ما رو وارد قلمرویی ناشناخته می‌کنه و همه چیز دچار اختلال می‌شه: روتین و مسئولیت‌هاتون، خانه شما، روابط گسترده شما با خانواده و دوستان و حتی هویتتون. جدایی می‌تونه باعث ایجاد عدم قطعیت نسبت به آینده بشه. زندگی بدون شریک زندگیتون چطور خواهد بود؟ آیا شخص دیگری رو پیدا خواهید کرد؟ آیا در نهایت تنها خواهید موند؟ گاهی اوقات این چیزهای ندانسته و مبهم در واقع می‌تونن از یک رابطه ناخوشایند بدتر باشن. با این که بهترشدن حالتون بعد از جدایی یا طلاق سخته ولی مهمه که بدونید (و مدام به خودتون یادآوری کنید) که شما می‌تونید و از این مرحله گذر خواهید کرد. در ادامه چند پیشنهاد برای مقابله در این دوران سخت (و تبدیل شدن به فردی قوی‌تر و عاقل‌تر) رو نوشتیم.

بدونید که هیچ اشکالی نداره احساسات متفاوتی رو تجربه کنید

طبیعیه که احساس غم، خشم، فرسودگی، ناامیدی و سردرگمی داشته باشید و اون‌ها رو به طور خیلی شدیدی تجربه کنید. علاوه بر این ممکنه درباره آینده نگران باشید. بپذیرید که این واکنش‌ها با گذشت زمان کمتر می‌شن. حتی اگر رابطه ناسالمی داشتید، باز هم تجربه چیزهای مبهم واقعا خطرناک و ترسناک به نظر می‌رسن.

به خودتون استراحت بدید

به خودتون اجازه بدید که برای مدتی احساس  و عملکردی کمتری از حد مطلوب داشته باشید. ممکنه برای مدتی قادر نباشید مثل قبل سر کار بهره وری داشته باشید یا نتونید دقیقا به روشی که بهش عادت دارید به دیگران اهمیت بدید. هیچکس سوپرمن یا واندروومن نیست، برای التیام پیدا کردن، به دست آوردن انرژی از دست رفته‌تون و بازگشت به روابط اجتماعیتون عجله نکنید.

در این مسیر تنها نمونید

به اشتراک گذاشتن احساساتتون با شخص مورد اعتماد دیگری مثل یک دوست، یکی از اعضای خانواده، متخصص سلامت روان و… می‌تونه به شما کمک کنه این دوره رو پشت سر بگذارید. به عضویت در جمعی فکر کنید که بتونید با افرادی صحبت کنید که موقعیتی مشابه وضعیت خودتون رو تجربه کردند. منزوی کردن خودتون می‌تونه سطح اضطرابتون رو افزایش بده، تمرکزتون رو کم کنه و مانع کار، روابط و سلامت کلی شما بشه. اگر به کمک افراد دیگه نیاز دارید،‌ از کمک خواستن نترسید.

به خودتون اجازه بدید که به خاطر از دست دادن رابطه غمگین بشید

سوگواری یک واکنش طبیعی به از دست دادنه و جداشدن یا طلاق در یک رابطه عاشقانه، با از دست دادن‌های متعددی همراهه. از دست دادن همراهی، تجربیات مشترک، حمایت (مالی، عاطفی، اجتماعی و غیره) و امیدها، برنامه‌ها و رویاهایی که زمان رابطه داشتید. ممکنه ترسناک به نظر برسه که به خودتون اجازه بدید درد ناشی از این از دست دادن‌ها رو حس کنید اما فراموش نکنید که سوگواری برای پروسه بهبود چیزی ضروریه. درد سوگواری دقیقا چیزیه که به شما کمک می‌کنه رابطه قدیمی رو رها کنید و ادامه بدید. هرچقدر هم اندوه شما بزرگ باشه، تا ابد دوام نمیاره.

با احساساتتون مبارزه نکنید

فراز و نشیب‌های بسیار و تجربه احساسات متناقضی از جمله خشم، دلخوری، ناراحتی، تسکین، ترس و سردرگمی کاملا طبیعیه. شناسایی و به رسمیت شناختن احساسات چیز خیلی مهمیه. درسته که این احساسات اغلب دردناک هستند اما تلاش برای سرکوب یا نادیده گرفتن اون‌ها فقط روند سوگواری رو طولانی‌تر می‌کنه.

زمانی رو به طور روزانه به پرورش خودتون اختصاص بدید

با برنامه‌ریزی روزانه و پرداختن به فعالیت‌هایی که برای شما آرامش‌بخش هستند، به بهبود پیداکردن خودتون کمک کنید. به پیاده‌روی در طبیعت برید، موسیقی گوش کنید، از حمام آب گرم لذت ببرید، ماساژ بگیرید، کتاب مورد علاقتون رو بخونید، کلاس یوگا ثبت نام کنید یا هرچیزی که بهتون کمک می‌کنه احساس آرامش و آسودگی رو تجربه کنید.

به یک روتین پایبند باشید

طلاق یا  قطع رابطه عاطفی می‌تونه تقریبا در همه زمینه‌های زندگی شما اختلال ایجاد کنه و احساس استرس، عدم اطمینان، و هرج و مرج رو تشدید کنه. بازگشت به یک روال عادی می‌تونه حس آرامشی از نظم و ساختار و عادی بودن رو برای شما به وجود بیاره.

 

تصمیم گیری های مهم رو برای مدتی متوقف کنید

سعی کنید در چندماه اول پس از جدایی یا طلاق هیچ تصمیم مهمی (مثل شروع یک کار جدید یا نقل مکان به یک شهر جدید) نگیرید. اگر می‌تونید صبر کنید تا زمانی که کمتر احساساتی باشید تا با آرامش و منطق تصمیم‌گیری کنید.

برای مقابله با این وضعیت به الکل، مواد مخدر یا غذا پناه نبرید

وقتی وسط جدایی هستید ممکنه وسوسه بشید هرکاری رو برای تسکین تنهایی و دردی که احساس می‌کنید انجام بدید. اما استفاده از الکل، مواد مخدر و غذا به عنوان راه فرار، در طول زمان ناسالم و مخرب می‌شه. خیلی مهمه که راه‌های سالم‌تری رو برای مقابله با احساسات دردناک پیدا کنید.

علایق جدید رو بررسی و امتحان کنید

طلاق یا جدایی هم شروعه و هم پایان. از این فرصت برای کشف علایق و فعالیت‌های جدید استفاده کنید. به دنبال سرگرمی‌ها و فعالیت‌های جدید به شما این فرصت رو می‌ده که به جای این که در گذشته زندگی کنید، از زندگی در این زمان و مکان لذت ببرید.

فراموش نکنید که هدف نهایی گذر کردن از این موقعیته

ابراز احساسات می‌تونه خیلی رهایی‌بخش باشه. هرچند که مهمه روی احساسات منفی متمرکز نشید یا موقعیت رو بیش از حد تجزیه و تحلیل نکنید. گرفتار شدن توی در احساسات آزاردهنده مثل سرزنش، خشم و رنجش، انرژی ارزشمندی رو از شما می‌گیره از بهبود پیدا کردن و گذر کردنتون جلوگیری می‌کنه.

به خودتون یادآوری کنید که هنوز آینده‌ای در کاره

وقتی به شخص دیگری متعهد می‌شید امیدها و رویاهای زیادی رو می‌سازید و رها کردن این رویاها کار سختیه. همون‌طور که برای از دست دادن آینده‌ای که یه روز متصور بودید غمگین هستید، با این واقعیت به خودتون امیدواری و دلگرمی بدید که امیدها و رویاهای جدید در نهایت جایگزین امیدهای قدیمی شما خواهند شد.

از این فرصت برای شناخت بیشتر خودتون استفاده کنید

درک چیزی که اتفاق افتاده و فهمیدن نقشی که شما در اون اتفاق داشتید می‌تونه به پذیرفتن کامل جدایی و گذرکردن از چنین موقعیتی کمک کنه. مهمه که بدونید انتخاب‌های شما چطور بر رابطه تاثیر گذاشته. در عین حال سعی کنید به این فکر نکنید که چه کسی مقصره یا خودتون رو به خاطر اشتباهاتی که ممکنه مرتکب شده باشید مورد سرزنش قرار ندید. با نگاه کردن به رابطه‌تون، فرصتی به وجود میاد تا بیشتر با خودتون، نحوه ارتباطتون با دیگران و مشکلاتی که ممکنه لازم باشه روی اون‌ها کار کنید، آشنا بشید. اگر بتونید انتخاب‌ها و رفتارهاتون رو (مثل دلایل انتخاب شریک زندگیتون) به طور عینی بررسی کنید، می‌تونید واضح‌تر متوجه بشید که چه اشتباهی اتفاق افتاده تا دفعه بعد انتخاب‌های بهتری داشته باشید.

این نوشته ترجمه‌ای از مطلب «How to Cope with Relationship Loss» است که «آژانس محتوای نیم‌فاصله» ترجمه‌اش کرده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفته‌نامه‌های اخیر

شبکه‌های اجتماعی

مقالات مرتبط