جستجو
Close this search box.

معرفی ۳ راهکار تقویت زندگی کاری با جملات تاکیدی مثبت

ایده حرف زدن با خود برای برخی از افراد کار راحتی نیست اما با تمرین جملات تاکیدی مثبت می‌تواند به یک عادت کاری تاثیرگذار تبدیل شود.

فرقی نداره که یک مدیرعامل باتجربه باشید یا یک کارمند تازه استخدام شده. همیشه فضایی برای بهبود بهره‌وری و به چالش کشیدن خودتون برای دستیابی به چیزهای بهتر وجود داره. در دنیای کاری، اغلب راهکارهای توسعه فردی قابل اندازه‌گیری و مبتنی بر عمل هستند. مثل تعداد تماس‌هایی که بدون رابطه قبلی با افراد برقرار می‌کنید تا محصول و خدمتتون رو بهشون ارائه بدید یا زمان صرف‌شده برای جمع‌آوری داده‌ها درباره رفتار مصرف‌کننده.

اما چه اتفاقی میفته وقتی موانع ذهنی بر سر راه عمل قرار می‌گیرند؟ شاید انتقاد یک مدیر (سازنده و غیرسازنده) باعث شده توانایی‌های خودتون رو زیر سوال ببرید یا مطمئن نیستید که پروژه جدید رو از کجا شروع کنید و برای همین، از ترس اون رو به تعویق می‌اندازید. هرچند که همه ما دوست داریم از طریق کار بیشتر، از دوره‌هایی که روحیه بدی داریم عبور کنیم. مطالعات نشان دادند که دیدگاه منفی نسبت به خودمون یا وظایفی که بر عهده داریم می‌تونه مانع انجام کارها بشه. به عبارت دیگر ذهنیت منفی مداوم در زندگی می‌تونه نتایجی منفی در زندگی کاری شما به همراه داشته باشه. (زندگی فکری سلامت ذهن شما در درک، پردازش و تطبیق با دنیای اطراف و در ارتباط با آن است.)

یکی از بهترین راه‌ها برای مبارزه با منفی‌گرایی در محل کار، استفاده از جملات تاکیدی مثبته. این جملات، عبارات ساده‌ای هستند که هدف یا حقیقتی رو توصیف می‌کنند که می‌خواهید در مغزتون جا بدید. چنین جملاتی می‌تونن متمرکز بر خود شما باشند («من باید هرروز خروجی داشته باشم.») یا بر بیرون متمرکز باشند («من قدردان شغلم و افرادی که باهاشون کار می‌کنم هستم.») و در صورت تکرار، ذهن ناخودآگاه شما رو طوری تنظیم کنند که مثبت‌تر فکر کنید. هرچند که ایده حرف زدن با خود برای برخی از آدم‌ها معذب‌کننده‌ست اما با تمرین جملات تاکیدی مثبت می‌تونید این کار رو به یک عادت مفید و رهاکننده تبدیل کنید. در این مطلب چند راه برای استفاده از جملات تاکیدی مثبت در محل کار رو آوردیم.

1. تاییدی بر خود

احتمالا رایج‌ترین نوع جملات تاکیدی اون‌هایی هستند که برای تایید ارزش خودمون ازشون استفاده می‌کنیم. مجموعه‌ای از روزهای بد، اشتباهات یا تصمیاتی که به نتیجه نرسیدند می‌تونن باعث شن که توانایی‌های خودمون و کارهایی که معمولا به راحتی انجام می‌دیم رو زیر سوال ببریم. تاکید بر حقیقت («من قابل اعتماد، مسئولیت‌پذیر و محترم هستم.») در مواقعی که به توانایی‌هامون شک داریم می‌تونه مفید باشه و مهر تاییدی بر اهدافمون باشه. («من بابت امروز هیجان‌زده هستم و قراره که روز سازنده و رضایت‌بخشی رو داشته باشم.»)

جملات تاکیدی لازم نیست با صدای بلند بیان بشن ولی برای تاثیرگذار بودن باید تکرار بشن. اگر شما علاقه‌ای به حرف زدن با خودتون در آینه ندارید، یک جمله تاکیدی انتخاب کنید که با خودتون همخوانی داشته باشه و اون رو یادداشت کنید. این یادداشت رو جایی قرار بدید که هر روز ببینید. شاید جلوی کامپیوترتون جای خوبی براش باشه و هربار که احساس خستگی یا کافی نبودن داشتید، با اون جمله مدیتیشن کنید.

2. تاییدی بر شغلتان

حتی پربازده‌ترین فرد هم که باشید باز دچار سستی خواهید شد و در این موقعیت حس انجام هیچ‌کاری جز مرتب کردن ایمیل‌ها و برنامه‌ریزی جلسات رو ندارید. این زمان‌های ازکارافتادگی می‌تونه به دلیل خطراتی باشه که ما رو برای به جلو حرکت کردن مردد کنه، مسائلی که نمی‌خواهیم باهاشون مقابله کنیم یا کسالت محض. مهم نیست که علت این سستی چیه، جملات تاکیدی مثبت درباره کارمون و روش‌های انجامش می‌تونه به رهاشدن ما از سستی کمک کنه.

بار بعدی که حس کردید بهره‌وری ندارید یا از شروع کاری می‌ترسید، یک دفترچه بردارید و چیزی که ازش می‌ترسید و دلیلش رو یادداشت کنید. («من نمی‌دونم چه چیزی رو باید در این ارائه وارد کنم ولی می‌ترسم ناتوان به نظر برسم.») بعد یک جمله تاکیدی بسازید که با احساس منفی مقابله کنه. («من یک شغل عالی و چالش‌برانگیز دارم و امروز برای یادگیری آماده‌ام.» یا «من امروز برای کامل کردن این ارائه آماده هستم.») این جمله‌های تاکیدی رو بارها و بارها و تا زمانی که حس کنید برای انجام کارهاتون انرژی بیشتری دارید بنویسید.

3. تاییدی بر افراد اطرافتان

تشویق افرادی که باهاشون کار می‌کنید می‌تونه تاثیر قدرتمندی بر دیدگاهشون داشته باشه. مخصوصا اگر رهبر باشید. در Greenleaf Book Group ما بر تحسین و قدردانی تاکید داریم چون کارمندی که به خودش افتخار کنه، به شغلش هم افتخار می‌کنه. یعنی همه اعضای تیم همه تلاششون رو به کار می‌گیرند چون مطمئن هستند می‌تونند به نتایج باورنکردنی دست پیدا کنند.

همان‌طور که برای جلسات فردی با کارمندانتون آماده می‌شید، یکی از ویژگی‌های برتر کارمندتون رو انتخاب کنید و اون رو به یک جمله تاکیدی تبدیل کنید. («تو استاد بهره‌وری هستی» یا «صبر و پشتکارت الهام‌بخش تیمه») این عبارت تاکیدی رو بر روی یک کاغذ یادداشت کنید تا کارمندتون بتونه در صورت تمایل اون رو به جایی بچسبانه.

فرقی نداره که در ایجاد انگیزه برای خودتون یا دیگران دچار مشکل هستید. جملات تاکیدی مثبت می‌تونن چیزهای منفی رو از بین ببرند و الهام‌بخش بهتر کار کردن باشند. بفهمید که چه مشکلات مکرری در مسیرتون وجود داره و برای مقابله باهاشون جملات تاکیدی انتخاب کنید. خواهید دید که اعتماد به نفس، بهره‌وری و حتی دوستی، روز به روز قوی‌تر می‌شه.

این نوشته ترجمه‌ای از بلاگ پست «Three Ways Positive Affirmations Boost Your Work Life» است که «آژانس محتوای نیم‌فاصله» آن را ترجمه کرده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفته‌نامه‌های اخیر

شبکه‌های اجتماعی

مقالات مرتبط