جستجو
Close this search box.

ده دلیل مهم بودن رشد فردی بدون در نظر گرفتن سن و سال

طبق آخرین داده‌ها، محصولات خودمراقبتی که یک صنعت عظیم به نظر می‌رسه، در ایالات متحده سالانه ۹.۹ میلیارد دلار درآمد دارند در صورتی که این مبلغ در صنعت زیبایی که غول به شمار می‌ره، ۲۶۵ میلیارد دلاره.

چیزی که این اعداد چشم‌گیر به ما می‌گن اینه که آمریکایی‌ها تقریبا ۳۳ برابر بیشتر از پولی که به دست میارن رو صرف موسیقی، فیلم و ظاهر خودشون می‌کنند تا رشد فردی.

البته این اعداد خیلی باعث تعجب نیستند. جامعه ما تحت تاثیر ظاهر و رضایت آنی قرار داره. همه ما می‌خواهیم زیبا به نظر برسیم و از خودمون لذت ببریم. اما داده‌ها ممکنه نشان بدن که چقدر اولویت‌های ما دور از ذهن هستند.

با فرض این که همه ما به یک تلنگر نیاز داریم تا بتونیم اولویت‌هامون رو تنظیم کنیم، پس خوبه که چند دلیل عالی برای پیگیری فعالانه رشد شخصی در هر سنی رو مرور کنیم.

افرادی که به طور فعال توسعه شخصی رو دنبال می‌کنند از ده مزیت زیر برخوردارند:

1. روابط سالم‌تر

روابط (با خانواده، فرزندان، همکاران، شریک‌های عاطفی و حتی اون رابطه اصلی رابطه با خودتون) اساس زندگی به شمار می‌رن و شما نمی‌تونید از اون‌ها اجتناب کنید. (حتی زمانی که خودتون بخواهید)

وقتی روابط شما بی‌کیفیت باشند، زندگی شما بی‌کیفیت می‌شه. برعکس، زمانی که روابط شما سالم و سرزنده باشه، از فوایدش به طور عمیق‌تری بهره‌مند خواهید شد.

یادگیری و مهارت ساختن روابط خوب بخشی ضروری از هر برنامه توسعه فردیه . افرادی که آگاهانه و از عمد مهارت‌های میان‌فردی در خودشون ایجاد می‌کنند، تجربه بهتری در رضایت از هر نوع رابطه‌ای دارند.

2. استرس کمتر

با توجه به این که استرس چقدر خطرناکه و چقدر سریع بر کیفیت کلی زندگی ما تاثیر منفی می‌گذاره، فکر نمی‌کنید هرچیزی که موجب کاهش استرس می‌شه ارزش این رو داره که به دنبالش برید؟

با تبدیل توسعه فردی به یک عادت، مخصوصا تکنیک‌های کاهش استرس مثل تمرین‌های ذهن‌آگاهی، بهتر می‌تونید منابع اصلی استرس رو در زندگیتون شناسایی، مدیریت و حتی حذف کنید.

3. بهبود سلامت

این مورد به خوبی از دو مزیت بالا پیروی می‌کنه.

ارتباط بین استرس و سلامتی غیرقابل انکاره. استرس بیشتر برابره با بیماری بیشتر. روابط سالم‌تر و شادتر برابره با استرس کمتر و هرچقدر ما بیشتر برای مدیریت و کاهش استرس آماده‌تر باشیم، سلامت کلی ما بهبود پیدا می‌کنه.

ابزارها و آموزش‌های توسعه فردی خودسازی به ما درک بهتری از خودمون و دنیای اطرافمون می‌ده. هرچه بیشتر درک کنید، برای مقابله با هرچیزی که زندگی سر راهتون قرار می‌ده، مجهزتر خواهید بود.

افرادی که یاد گرفتند چالش‌ها و استرس‌های زندگی رو مدیریت کنند، کمتر به بیماری‌های مرتبط با سبک زندگی (مثل دیابت، بیماری‌های قلبی عروقی، برخی از انواع سرطان و بیماری‌های تنفسی مزمن) دچار خواهند شد و در نتیجه ممکنه عمر طولانی‌تری داشته باشند.

4. افزایش بهره وری

دشمن شماره یک بهره‌وری، اهمال‌کاریه و اهمال‌کاری اغلب توسط احساسات عمیق‌تر هدایت می‌شه. افرادی که با رشد فردی به عنوان یک سبک زندگی برخورد می‌کنند، کاوش درباره این مشکلات رو تبدیل به عادت کردند و در نتیجه احتمال بیشتری داره که به راهکارهای معنادار دست پیدا کنند.

دومین دشمن بزرگ بهره‌وری، درست حدس زدید، استرسه. زندگی‌های پرمشغله ما معمولا با انتظار دستیابی به کمال و عملکرد بالا هدایت می‌شه و وقتی استرس وارد این ترکیب می‌شه، بهره‌وری ما کاهش پیدا می‌کنه. ما اینقدر وقتمون رو صرف نگرانی و تلاش برای مولتی تسک (انجام همزمان چندین کار) می‌کنیم که توانایی کمتری برای تمرکز و به اتمام رساندن کاری که باید انجام بدیم خواهیم داشت.

تکنیک‌های توسعه فردی توانایی شما رو برای تمرکز و مدیریت استرس بهبود می‌بخشه، بهتون کمک می‌کنه تا احساسات و انگیزه‌های پنهان رو درک کنید و باعث می‌شه بتونید بهره‌وری داشته باشید.

فقط تصور کنید که اگر هیچ‌چیز مانع بالاترین میزان بهره‌وری شما نبود، زندگی چطور می‌شد؟ دیگر چه چیزهایی برای شما ممکن می‌شد؟

5. افزایش خودکنترلی

خودکنترلی یعنی توانایی نظم دادن به عواطف، افکار و رفتارمون، به منظور دستیابی به هدف‌های مشخص. خودکنترلی یک توانایی شناختیه که درست مثل ماهیچه‌های ما، می‌تونه با تمرین تقویت بشه.

وقتی که برای زندگیتون هدف دارید و در راستای رسیدن به اون اهداف تلاش می‌کنید، به راحتی می‌تونید با وسوسه‌ها، عادات و انگیزه‌ها و مخصوصا چیزهایی که ناشی از ناخودآگاه و احساسات نهفته، از مسیر خارج بشید.

با تبدیل توسعه فردی به بخشی دائمی و مهم در زندگیتون، این باورها و احساسان نهان رو آشکار می‌کنید. شما «ماهیچه»های خودکنترلی رو تقویت می‌کنید و ساهت عادات جدید برای رسیدن به اهداف کوتاه‌مدت و بلندمدت رو آسان‌تر می‌کنید.

6. موفقیت بیشتر

وقتی حرف از موفقیت می‌شه، ما از توانایی دستیابی به شاخص‌های موفقیتی حرف می‌زنیم که هر شخص برای خودش تعیین می‌کنه، نه شاخص‌های استاندارد «موفقیت» که توسط رسانه‌ها ارائه می‌شه. (یعنی ثروت، محبوبیت، شهرت یا قدرت) هرچند که اگر این‌ها همان چیزی هستند که شما واقعا می‌خواهید، در صورتی که توسعه فردی رو بخش مداومی از سبک زندگی خودتون قرار بدید، به احتمال زیاد به این اهداف هم دست پیدا خواهید کرد.

وقتی به مزایای ذکر شده در لیست بالا نگاه می‌کنیم، راحت‌تر متوجه می‌شیم که چرا این دلایل درسته. روابط سالم و حامیانه، کاهش استرس و بهبود سلامتی، افزایش بهره‌وری و افزایش خودکنترلی، همگی محیط لازم رو برای موفقیت به وجود میارن.

7. بهبود آرامش ذهنی

جدا از آرامش ذهنی که عموما در نتیجه عواملی مثل میزان استرس کمتر، تجربه سلامت کلی بهتر و موفق بودن به وجود میاد، خودآگاهی مداوم و تمرین‌های توسعه فردی می‌تونن احساس رضایت و آرامش بیشتری رو به وجود بیارن.

ذهن‌آگاهی (Mindfulness)، مدیتیشن و تکنیک‌های ذهنی و بدنی مثل یوگا و qi-qong رو اگر به طور منظم تمرین کنید، می‌تونید تمرکز و خودآگاهی رو در خودتون بهبود ببخشید و به نوعی به ایجاد آرامش ذهنی کمک کنید.

تمرین‌های توسعه فردی همچنین به افزایش درک شما از خودتون و دیگران کمک می‌کنند که به طور کلی باعث افزایش احساس آرامش و پذیرش می‌شه.

8. والد بهتری بودن

از آن‌جایی که یادگیری در کودکان و نوزادان با تقلید از والدین و مراقبان خودشون اتفاق میفته، مهمه که والدین قبل از هر چیزی، روی رشد و بهبود خودشون کار کنند.

برای این که والد بهتری باشید، والدی که می‌تونه به عنوان اولین الگوی خوب برای نوازدان و کودکان خردسال عمل کنه، باید بخواهید که سخت، طولانی و صادقانه به خودتون نگاه کنید.

وقتی که برای رشد شخصی و خودآگاهی وقت می‌گذارید، کمتر احتمال داره که ناخواسته الگوها و رفتارهای منفی رو به فرزندانتون منتقل کنید. علاوه بر این، احتمال این که در دام مشکلات رایج والدین مثل تقویت رفتارهای منفی، عصبانیت، قلدری، مدیریت خُرد و مواردی از این قبیل بیفتید، بسیار کمتره.

9. تاب‌آوری بیشتر

طبق تعریف فرهنگ لغت، تاب‌آوری، به معنای توانایی بهبود سریع هنگام عبور از چالش‌ها، اتفاقات ناگوار و مشکلات زندگی است. در واقع تاب‌آوری، توانایی روانشناختیه که از این تجربیات بیرون بیاییم و به وضعیت روانی و عاطفی سالم برگردیم. این اساسا نوعی انعطاف‌پذیری عاطفی به شمار می‌ره.

توسعه فردی به شما این امکان رو می‌ده که از درون و بیرون با موانع مقابله کنید و روی اون‌ها کار کنید. زمان صرف شده برای توسعه هوش هیجانی، خودآگاهی و استراتژی‌های دفاعی، تاثیر مستقیم و مثبتی بر روی میزان تاب‌آوری شما خواهد داشت.

زندگی همیشه با موانع و چالش‌ها، در زمانی که اصلا انتظارش رو نداریم، ما رو غافلگیر می‌کنه. تاب‌آوری داشتن به این معناست که بتونید در چنین شرایطی سریع به حالت قبل برگردید، تعادل طبیعی خودتون رو حفظ کنید و به جای ترک خوردن و شکستن، رشد کنید و از تجربیاتتون درس بگیرید.

در واقع تقویت تاب‌آوری ممکنه مهم‌‍ترین کاری باشه که هر فرد می‌تونه برای بهبود رضایت کلی خودش از زندگی انجام بده.

10. شادی بیشتر

و بالاخره مزیت نهایی، شادی.

اگر خوشبختی واقعا یک سفر به شمار می‌ره و فقط در مقصد خلاصه نمی‌شه، پس صرف کردن وقت در زندگی روزمره برای پیشرفت، این سفر رو لذت‌بخش‌تر خواهد کرد.

یک زندگی رو تصور کنید که توی اون سلامت خوب و روابط بهتری دارید. یک زندگی که در اون احساس می‌کنید کنترل خودتون رو در دست دارید و برای کنار آمدن با چالش‌های پیش رو توانمند هستید. یک زندگی که در اون به طور کلی به توانایی خودتون برای موفقیت اطمینان دارید.

با صرف زمان برای کار کردن روی توسعه فردی، تاثیرات منفی استرس و بیماری رو کاهش بدید و تواناییتون رو برای مدیریت زندگی و روابطتون تقویت کنید.

از طریق تلاش‌های توسعه فردی یاد می‌گیرید که باورها، آسیب‌ها و رفتارها و عادات مخرب رو شناسایی کنید و برای برطرف کردن یا تغییر اون‌ها اقدام کنید.

همه این کارها به حذف لایه‌هایی از موانع کمک می‌کنند که ممکنه توانایی ما رو برای تجربه لذت و شادی واقعی تحت تاثیر قرار بده.

افکار نهایی

پس بار بعدی که درباره زندگی یا چیزی مربوط بهش احساس بدی بهتون دست داد و وسوسه شدید که برای آرایش،‌ لباس یا جدیدترین بازی کامپیوتری پول خرج کنید، شاید بهتره که دوباره فکر کنید و زمانی رو به مرور بخش توسعه فردی اختصاص بدید.

ممکنه که با پول خرج کردن حال شما در لحظه تغییر کنه اما با اهمیت به توسعه فردی، زندگی شما برای همیشه تغییر خواهد کرد.

این نوشته ترجمه‌ای از بلاگ پست «Ten Reasons Personal Growth Is Important No Matter Your Age» است که «آژانس محتوای نیم‌فاصله» آن را ترجمه کرده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفته‌نامه‌های اخیر

شبکه‌های اجتماعی

مقالات مرتبط