جستجو
Close this search box.

سه دلیل که به اهدافمون نمی رسیم

هدف گذاری

دیدی که اول هر سال پیش خودت میگی که امسال قراره یک سال متفاوت برات باشه؟

خیلی اوقات تصمیم گرفتی که در سال جدید توجه بیشتری به تناسب اندام خودت داشته باشی، خرج و مخارجت رو کنترل کنی، کسب و کار خودت رو شروع کنی و زمان بیشتری رو با خانواده ت بگذرونی. من هم مثل شما چنین تصمیماتی رو میگرفتم اما، متاسفانه بعد از چند ماه به صورت کامل فراموش میکردم که به چه چیزهایی حتی فکر میکردم!

واقعیت اینه که شما برای چند هفته به تصمیماتی که میگیری فکر میکنی اما، بعد از اینکه سر کار میری و اتفاقای گوناگون برات میفته خیلیاش رو فراموش میکنی؛ اتفاقایی که میتونه شامل درگیری های ناشی از دریافت یک تماس از مشتری عصبانی، پیدا کردن اشتباه در اولویت بندی پرسنلی که با اونا روی یک پروژه کار میکنی باشه. مسائلی نظیر اینکه تامین کننده مواد اولیه روی مغزمون بره، دستگاهی که باهاش کار میکنیم خراب بشه و یک مشکل خانوادگی برامون پیش بیاد هم در این فراموش کاری بی تاثیر نباشه.

میبینی؟ کاملا قابل حدس و طبیعیه که به سرعت اهداف بلندبالایی که برای خودت میذاری رو فراموش کنی.

شما از نمره 1 تا 10 به میزان پیشرفتتون در رسیدن به اهداف شغلی چه نمره ای می دید؟ (1 کمترین و 10 بیشترین)

اگر نمره 5 یا کمتر گرفتید، بدونید که تنها نیستید. مطالعات انجام شده در استرالیا و آمریکا نشون داده که به طور میانگین نزدیک به 60 درصدِ افراد، به اهدافی که برای 6 ماه آینده خود متصور شده اند، نمیرسند؛ تنها 8 درصد از ما به اهداف سالیانه خودمون می رسیم.

بیایید نگاهی بندازیم به 3 دلیل اصلی که باعث می شه این 60 درصد به اهدافشون نرسند و خب به این وسیله بهتون کمک کنیم که حداقل شما جزو این گروه نباشید.

 

“چیزی که شما از رسیدن به اهدافتون به دست می آورید مهم نیست؛ مهم کسیه که با رسیدن به اهدافتون به اون تبدیل می شید.” زیگ زیگلار

 

 

1- داشتن اهداف متعدد

بر اساس مطالعه ی Finders، یکی از اصلی ترین دلایل اینه که اهداف زیادی رو برای خودمون تعیین میکنیم.مشکل اینه که در ابتدای سال خیلی پر انرژی هستیم و به همین دلیل اهداف زیاد و البته گاها بزرگی رو برای خودمون تعیین میکنیم که علی رغم اینکه به نظر پدیده ی خوبی میاد اما، باعث میشه یکمی از روتین زندگی فاصله بگیریم و چون ایده آل گرایانه داریم این اهداف رو تعیین میکنیم، در تخمین انرژی و زمانی که در اختیار داریم، کمی اغراق آمیز عمل میکنیم. نکته ی بعدی اینه که گاهی به اینکه واقعا چطوری این اهداف رو به عملی کنیم، توجه نداریم. بنابراین بیش از حد توانمون برنامه ریزی میکنیم و وقتی نمیتونیم به همون اندازه تلاش کنیم، دلسرد میشیم و همون اوایل مسیر در رسیدن به اهدافمون شکست میخوریم.

راه حل:

الف) متمرکز باشید

یک هدف شغلی و یک هدف شخصی رو تعیین کنید که طی 90 روز آینده بیشترین تاثیر رو بر روی زندگی و کار شما خواهد داشت و شما رو به اهداف سالیانه تون نزدیکتر میکنه. سپس تمام تلاش و منابع خودتون رو بر روی اون متمرکز کنید.

ب) پیچیده فکر نکنید

اگر به پیشرفت و یا بهبود وضعیت سلامتی خودت اهمیت میدی، به تغییرات کوچک و راحتی فکر کن که میتونه در برنامه ی روتین زندگیت قرار بگیره. این تغییرات کوچک به راحتی طی یک بازه سه ماهه براتون شکل و شمایل عادت رو پیدا میکنه. پیشرفتهای کوچک روزانه میتونن به سرعت تغییرات بزرگی رو به دنبال داشته باشند.

ج) وظایف خود را انجام دهید

اگر هدف شما پس انداز پول برای یک تعطیلات، ارتقای برند تجاری، امتحان کردن یک روش بازاریابی جدید و یا کاهش مخارج کسب و کارتونه، مسئله ی مهم اینه که پیش از گرفتن تصمیم نهایی، زمان مناسبی رو به یافتن ایده های مختلف و مقایسه ی محصولات یا خدمات با یک دیگر اختصاص دهید. از یک متخصص کمک بگیرید تا با دید باز شرایط شما رو بررسی کنه و نقص های برنامه تون رو به شما گوشزد کنه؛ از این طریق مطمئن میشید که زمان و سرمایه تون را برای رسیدن به چیزی که مناسب کسب و کارتون نیست، هدر نداده اید.

2- فراموش کردن اهداف

شاید کاملا طبیعی باشه که در ابتدای راه بسیار پرانگیزه و مشتاق باشیم اما پس از مدتی به واسطه ی چالش هایی که در طی روز برای ما به وجود میاد اون شور و شوق اولیه رو از دست بدیم. جالب اینجاست که همین مساله باعث میشه پس از گذشت 6 ماه، حدود 15 درصد از هدفهامون رو فراموش میکنیم. شاید یکی از دلایل اصلی این مساله این باشه که این اهداف مداوم جلوی چشمان ما نیستند و به همین دلیل هم نسبت به اونها از خودمون مسئولیت پذیری نشون نمیدیم. به همین دلیل کارشناسان توصیه می کنن که اهدافمون رو در دیدرس خودمون قرار بدیم.

 

راه حل:

 الف) لیست اهدافتون رو در یک جای مشخص و در معرض دید، مانند یخچال و یا آینه دستشویی، قرار بدید و یا از تابلوی چشم انداز استفاده کنید.

 ب)  اهدافتون رو با دوستان، خانواده و یا در شبکه های اجتماعی به اشتراک بذارید. تحقیقات نشون داده که  افرادی که اهدافشون رو تنها برای خودشون نگه می دارن، 64 درصد بیشتر از افرادی که درباره ی اونا با دیگران صحبت می کنن، شکست میخورند.

به قول معروف ” هر چیزی تا زمانیکه در فیسبوک قرار نگیرد، رسمی نیست” پس شروع کنید به نوشتن درباره ی اهدافتون بر روی صفحات اجتماعی.

افرادی مانند آنا نوئل جونز در این زمینه جلوتر رفتن و برای مثال خود آنا یک وبلاگ درست کرده تا به این واسطه در پرداخت بدهی هایی که داره موفق تر عمل کنه. حدودا 18 ماه طول کشید تا آنا از فردی که به خرید کردن معتاد بود، تبدیل به کسی شه که تمام بدهی های خودش رو پرداخت میکنه.

اگر شبکه های اجتماعی زیاد سلیقه ی شما نیست، سعی کنید یک گروه تناسب اندام، گروه دویدن، گروه کاهش وزن، آموزشی و یا گروه های مرتبط با کسب و کار ایجاد کنید تا به این ترتیب در خودتون انگیزه ایجاد کنید و نسبت به اجرای اهدافتون احساس مسئولیت بیشتری داشته باشید.

3- آگاه نبودن از میزان پیشرفتی که در مسیر رسیدن به اهدافتون، تجربه ش میکنید

برای رسیدن به اهداف، علاوه بر انگیزه، باید به مسائل دیگری هم توجه کنید. پیگیری میزان پیشرفتی که در انجام کاری داشتید میتونه خیلی کمک کننده باشه. شاید بی توجهی به همین مساله، دلیل شکست حدودا یک چهارم افراد در راه رسیدن به اهدافشونه. بنا به گزارشی که در یک ژورنال معتبر منتشر شده، این اولین دلیل برای نرسیدن به اهدافتونه. هدفگذاری و نوشتن اون، بطور چشمگیری شانس رسیدن به اهداف رو هم افزایش میده. بهترین راه برای حفظ سرعت حرکتمون به سمت اهداف، ثبت میزان پیشرفتمون در این راستا به صورت سنتی و یا نوین یعنی بر روی کاغذ و یا با استفاده از سیستم های کامپیوتری است.

 

مهم اینه که برای این کار راهی رو انتخاب کنیم که با شخصیت و روش زندگی ما همخونی داره. نباید از روشی استفاده کنیم که ما رو بیشتر از اهدافمون دور میکنه.

یکی از راه های رایج،  استفاده از اپلیکیشن های مناسب در این زمینه است. این اپلیکیشن­ها به ما این امکان رو میدن تا با یادآوری مداوم اهداف، اونارو برامون به شکل عادت در بیارن و به این وسیله با آسون کردن روال ثبت پیشرفت ها، رسیدن به اهداف رو برامون راحت تر کنند.

تغییر رفتارها و رسیدن به اهداف کار آسونی نیست. اگر شکست خوردی، به خودت یادآوری کن که این اولین تلاش شما بوده و هنوز کلی راه امتحان نکرده باقی است.

یادت باشه که شما در هر زمانی از سال (نه لزوما اولین ماه هر سال) میتونی برای خودت هدف گذاری کنی و نیازی نیست منتظر شروع هفته، ماه و یا سال جدید باشی. همین امروز دست به کار بشو؛ عمر کوتاه تر از اونیه که امروزو به فردا بخوای واگذار کنی.

کدام یک از این سه دلیل، مانع اصلی شما در رسیدن به اهدافتون بود؟

 

 

این نوشته ترجمه‌ای از بلاگ‌پستِ «3 REASONS WE DON’T REACH OUR GOALS» است که «ندا میرعماد» ترجمه‌اش کرده است.

 

 

7 پاسخ

  1. خیلی خوب بود ممنون⁦👌🏻⁩😊
    فقط مورد ب شماره ۲ در مورد ایرانیا صدق نمی کنه😅 به شخصه هر آدم موفقی که اطرافم دیدم اهدافش به هیچ کی نمی گه بعد رسیدنش به هدف همه متوجه می شن به دلیل اشتراک گذاریش در شبکه های اجتماعی

  2. عالی =)
    فقط یه پیشنهاد دارم…هایپر لینکی که آخر هفته‌نامه‌ میذارین به نظرم تنطیمش کنین رو حالتی که به صورت new tab باز بشه

  3. سلام
    مثل همیشه عالی، مطلب آموزنده و کاربردی بود
    صادقانه مطلب فراموشی اهداف یکی از موانع من است
    پس شروع کنید به نوشتن درباره ی اهدافتون بر روی صفحات اجتماعی.هم خوب متوجه نشدم
    سپاس فراوان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفته‌نامه‌های اخیر

شبکه‌های اجتماعی

مقالات مرتبط