جستجو
Close this search box.

7 نکته مدیریت پول که با آن‌ها می‌توانید دارایی‌تان را افزایش بدهید

توسعه فردی

برای  بهبود شرایط مالی نیاز به شغلی با درآمد بالاتر، ارث و یا دارایی بادآورده و یا حتی سرمایه اولیه کلان برای سرمایه گذاری در بازارهای مختلف مالی ندارین! شاید این جمله به نظرتون عجیب به نظر برسه، اما واقعیت اینه که مدیریت بهتر پول و سرمایه تنها چیزیه که برای کاهش مخارج، بهبود توانایی سرمایه گذاری و پس انداز و دستیابی به اهداف مالی که زمانی غیرممکن به نظر می‌رسید، نیاز داریم. حتی اگر احساس می‌کنین که وضعیت مالی شما در شرایط خوبی قرار نداره و هیچ راهی برای خروج از اون وجود نداره، چندین کار وجود داره که می‌تونین برای بهبود موقعیت خودتون انجام بدین. در ادامه این مقاله، روش‌های مختلف مدیریت دارایی و پول رو به شما آموزش میدیم. همراه ما باشین.

 

1- هزینه‌های زندگی خودتون رو به صورت دقیق مشخص کنین

اگر نمی‌دونین هر ماه چه مقدار و کجا خرج می‌کنین، به احتمال زیاد روش‌های مدیریت پول برای شما بسیار کارآمد خواهد بود. برای مدیریت سرمایه خودتون، قبل از هر چیز باید بدانید که دارایی خود را در کجا خرج می‌کنید. از یک برنامه مدیریت پول مانند MoneyTrack (اگر شما برنامه مناسب ایرانی برای این کار می‌شناسین تو کامنت‌ها برامون بنویسین) برای ردیابی هزینه‌ها در دسته‌های مختلف استفاده کنین و ببینین چقدر برای چیزهای غیرضروری مثل خرید ناهار از بیرون، سرگرمی و حتی قهوه روزانه هزینه می‌کنین. وقتی که از هزینه‌های روزمره خود طی یک مدت زمان مشخصی آگاهی داشته باشین، می‌تونین برای بهبود هزینه‌کردتون برنامه ریزی کنین.

 

2- بودجه واقع بینانه برای هر ماه تعیین کنین

برای تعیین بودجه مورد نیاز هر ماه، باید از اطلاعات مرحله قبل، یعنی میزان خرج و مخارج و البته حقوق هر ماه کمک بگیرین. فراموش نکنین که بودجه هر ماه نباید خیلی سخت گیرانه و متفاوت از سبک فعلی زندگی شما باشه. به عنوان مثال اگر در هر هفته 4 بار غذا از بیرون می‌خورین، به هیچ عنوان نباید در بودجه ماهانه، این تعداد رو صفر در نظر بگبرین. فراموش نکنین که ما از روش‌های مدیریت پول و سرمایه برای افزایش انگیزه شما استفاده می‌کنیم، نه برای ناامید شدن از زندگی بعد از مدتی.

 

3- میزان پس انداز خودتون رو به مرور زمان افزایش بدین

یک حساب سپرده گذاری اضطراری ایجاد کنید که بتونین در صورت بروز شرایط غیر قابل پیش بینی در کوتاه‌ترین زمان ممکن ازش استفاده کنین. حتی اگر میزان پس اندازی که شما تو این حساب قرار می‌دین کم باشه، این حساب به شما را در موقعیت‌های مخاطره‌آمیز که در اون‌ها مجبور می‌شین با نرخ‌های بهره بالا وام بگیرین یا احتمالاً نمی‌توانین قبض‌هاتون رو به موقع پرداخت کنین، نجات میده.

 

4- صورت‌حساب‌های خودتون رو هر ماه به موقع پرداخت کنین

پرداخت به موقع صورت‌حساب‌ها روشی آسان برای مدیریت پول هست و مزایای زیادی داره. این استراتژی به شما کمک می‌کنه از پرداخت هزینه اضافی به دلیل دیرکرد جلوگیری کنین و هزینه‌های ضروری رو تو اولویت قرار بدین. فراموش نکنین که پرداخت به موقع و یا حتی زودتر از سررسید، در افزایش اعتبار شما در مؤسسه‌های مالی نقش مهمی ایفا می‌کنه.

 

حالا که تا اواسط متن اومدین خوندن مطلب «مدیریت مالی شخصی» که قبلا منتشر کردیم هم حتما توصیه میشه 🙂

5- هزینه‌های تکراری و غیر ضروری رو به مرور زمان حذف کنین

اگر در حال استفاده از خدماتی هستید که بر اساس تجربه از اون‌ها استفاده نمی‌کنین، بهتره اشتراک ماهانه یا سالانه خودتون رو حذف کنین . در حال حاضر بسیاری از سرویس‌های داخلی و خارجی امکان برداشت خودکار از حساب کاربران خودشون  رو فراهم کرده‌‌ن . بنابراین در صورتی که از کالا یا خدمتی به شکل صحیح استفاده نمی‌کنین، خریدش رو از برنامه مالی خودتون خارج کنین!

 

6- برای خریدهای بزرگ، از پول نقد استفاده کنین

زمانی که قصد خرید کالایی گران قیمت رو دارین، بهتره که از پول نقد به جای کارت‌های اعتباری استفاده کنین. چون در صورت خرید قسطی و یا خرید از طریق اعتبار بانکی، باید سود زیادی پرداخت کنین. در صورتی که به سیو کردن پول نقد علاقه‌ای ندارین، می‌تونین برای مدتی از حساب‌های سپرده گذاری استفاده کنین. البته باید با حودتون عهد کنین که تا زمان خرید، از پولی که ذخیره کردین، استفاده نکنین.

7- متناسب با شرایط خودتون، استراتژی سرمایه گذاری داشته باشین

حتی اگر توانایی شما برای سرمایه گذاری خیلی محدود باشه، پس‌اندازهای کم هم در طولانی مدت می‌تونه توی طولانی مدت به شما کمک کنه. می‌تونین توی یکی از مؤسسه‌های مالی معتبر، حساب بازنشستگی یا همراه با سود افتتاح کنین و پس انداز خودتون رو توی اون قرار بدین. فراموش نکنین که همه نمی‌تونن از یک نسخه از پیش تعیین شده استفاده کنن و شما باید بر اساس روحیات و میزان قدرت ریسک پذیری خود تون این استراتژی رو تعیین کنین.

 

خلاصه مطلب

در این مطلب، به چند روش ساده اما کاربردی برای مدیریت پول اشاره کردیم. فراموش نکنین که مسیر دستیابی به امور مالی بهتر با تغییر عادات و سبک زندگی خودتون شروع میشه. برخی از این تغییرات آسان‌تر از سایرین خواهند بود، اما اگر به این تحول و تغییرات متعهد بمونین، در نهایت با استفاده از ابزارهای مدیریت پول، سرمایه و مدل خرج کردنی خواهید داشت که در طولانی مدت برای پول‌دار شدن به شما کمک خواهد کرد.

 

این نوشته ترجمه‌ای از بلاگ‌پستِ «seven (7) money management tips to improve your finances» است که «تیم تولید محتوای خانه سرمایه» ترجمه‌اش کرده است.

 

2 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفته‌نامه‌های اخیر

شبکه‌های اجتماعی

مقالات مرتبط