جستجو
Close this search box.

چطور به عادات و روتین زندگی متعهد شویم؟

چطور به عادات متعهد شویم؟

آیا فکر می‌کنید که اگه به عادات و روتین‌های زندگی متعهد بشید، می‌تونید در شیوه زندگی و کسب‌وکار خودتون تغییری ایجاد کنید؟ این دقیقا درسته و شما می‌تونید با سازگار شدن با این روتین‌ها زندگی خودتون رو تغییر بدید.

پس حالا وقت بذارید و این پست رو بخونید. تا به شما به طور مرحله به مرحله بگیم که چطور عادت‌هاتون رو مشخص کنید و چطور با کارهای روزانه خودتون سازگاری بیشتری داشته باشید و به اون‌ها متعهد شوید.

وقتی صحبت از عادات میشه، کارهای بسیار زیادی وجود داره که می‌تونید به صورت ساعتی، روزانه یا هفتگی انجام بدید. ولی اگه سعی کنید همه کارها رو به یکباره انجام بدید و صبر نداشته باشید، انجام عادات خیلی سخت میشه. با این حال، به این فکر کنید که اگه ابتدا به مسائل مهم فکر کنید و بقیه که اهمیت کمتری دارند رو برای بعدا بذارید، این عادات و روتین‌ها چطور پیش میرن؟

به احتمال زیاد قبلا از نوعی ردیاب عادت استفاده کردید. ردیاب عادت چیه؟ هر چیزی که به شما کمک کنه عادات خودتون رو به جلو پیش ببرید، مثل یک اپلیکیشن برنامه‌ریزی در موبایل یا دفترچه یادداشت. ولی شاید متوجه شده باشید که این ردیاب‌ها هیچ کدوم به جزئیات نمی‌پردازند و فقط یه سری چیزها رو علامت می‌زنید.

این عادات همون‌هایی هستن که شما فقط در حال انجام دادن اون‌ها هستید و احتمالا هیچ ایده‌ای ندارید که “چرا” این‌ها رو انجام میدید. پس شما دلیل اصلی کارهایی که انجام میدید رو نمی‌دونید و وقتی یه کمی شرایط سخت میشه، شما هم خسته میشید.

پس قبل از تصمیم گیری در مورد عادات و روتین‌های زندگی، اول به دلیل انجام اون عادات فکر کنید.

  • به مراحل قبل از شروع این عادات فکر کنید؟
  • به این فکر کنید که چرا این عادات اهمیت دارند؟
  • چرا می‌خواید این عادت رو ایجاد کنید؟

با این مقدمه در ادامه به بررسی مراحل سازگاری با عادات می‌پردازیم:

 

مرحله اول: دلیل ایجاد عادت رو مشخص کنید

در مرحله اول باید تعیین کنید که چرا این عادت‌ها اهمیت دارند، چطور به شما کمک می‌کنند تا بهتر پیش برید؟ اگه یک قدم به عقب برگردید و از دید بالا به اون نگاه کنید (همانطور که دیگران به اون نمای چشم پرنده میگن) این عادت‌ها چطور به نظر به نظر می‌رسن؟

به این فکر کنید که به کجا می‌خواید برید و چرا باید این عادت رو انتخاب کنید. پس وقتی به عادت‌هایی که می‌خواید ایجاد کنید فکر می‌کنید، باید به اون‌ها از بالا نگاه کنید و اون رو یک هدف کلی در نظر بگیرید. به این فکر کنید که چرا این هدف اهمیت داره؟ چرا باید در حال حاضر به این هدف فکر کنم و عادت‌هایی رو برای رسیدن به اون ایجاد کنم؟ چطور این عادت‌ها به من کمک می‌کنند تا از جایی که اکنون هستم، به جایی که می‌خواهم باشم و به اهدافم برسم؟

 

مرحله دوم: پس از تعیین دلیل، یک برنامه ایجاد کنید تا شما رو به اونجا برسونه

حالا که به دلیل انتخاب خودتون فکر کردید و می‌دونید که چرا می‌خواید برای این عادت‌ها تلاش کنید، چند عادت مختلف رو پیدا کنید که توانایی عملی کردن اون‌ها رو دارید.

مثلا حالا که سال جدید نزدیکه، فرض کنید میخواید در سال جدید از سلامتی خودتون مراقبت کنید. اگه قصد دارید بیشتر مراقب سلامتی‌تون باشید، باید عادت‌هایی رو ایجاد کنید تا این اتفاق بیفته. پس شما یه هدف سالانه دارید و برای رسیدن به این رشد شخصیتی باید کارهای زیر رو به شکل روزانه و هفتگی انجام بدید:

 

کارهای روزانه

  • میزان کافی آب بنوشید
  • 30 دقیقه در روز پیاده روی کنید
  • 8 ساعت در شبانه روز بخوابید

8 ساعت در روز بخوابید

کارهای هفتگی

  • هر جمعه کارهای هفته خودتون رو بررسی کنید و برای بهبود هفته بعد برنامه بریزید
  • برنامه غذایی درست کنید و به آن پایبند باشید

 

اگه در حال حاضر این برنامه ریزی‌ها رو انجام نمیدید، پس خوبه که با این مرحله و کارهای گفته شده، شروع کنید. به این فکر کنید که کدوم از این فعالیت‌های هفتگی و روزانه برای شما مفید هستن؟ اون‌ها رو انتخاب کنید و به سمت سازگار شدن با اون‌ها پیش برید. هدف اینه که تشخیص بدید مهمترین چیز چیه و اول با اون شروع کنید.

 

مثلا فرض کنید که شما یک وبلاگ دارید و می‌خواید هفته‌ای یک‌بار پست وبلاگ بنویسید، با این هدف که ترافیک بیشتری رو به وب‌سایت خودتون هدایت کنید تا مشتریان ایده‌آل بتونند شما رو پیدا کنند. شما باید پست رو بنویسید و ویرایش کنید، گرافیک ایجاد کنید، نیازهای سئو رو تعیین کنید و برای اون‌ها برنامه‌ریزی کنید. نهایتا اون رو به اشتراک بذارید تا مردم بتونند با علاقه پست وبلاگ شما رو بخونند.

درسته که اینجا فقط شما قصد دارید هفته‌ای یه بار بلاگ پست بنویسید، ولی بدون فکر کردن به جزئیات این امکان پذیر نیست. پس شما باید به جای فکر کردن به یک بلاگ هفتگی، مجموعه‌ای از عادات روزانه ایجاد کنید که به طور مداوم به شما در نوشتن این بلاگ کمک کنند.

مثلا می‌تونید هر روز مقداری از اون رو انجام بدید تا به نتیجه دلخواه برسید.

 

هدف

هر هفته یک پست وبلاگ منتشر کنید

 

عادات روزانه

شنبه: روز نوشتن، پست وبلاگ رو برای هفته بنویسید

یک شنبه: روز گرافیک، تمام عکس‌ها رو در اندازه‌های مورد نیاز برای پلتفرم‌های مختلف ایجاد کنید

دوشنبه: روز ویرایش، در این روز به عقب برگردید، دوباره بلاگ رو بخونید و پست رو از دیدگاه مشتری ایده‌آل ویرایش کنید. همینطور مطمئن بشید که سئو به طور دقیق صورت گرفته.

سه شنبه: روز برنامه‌ریزی، در این روز تصاویر رو به برنامه‌هایی مثل پینترست، لیست ایمیل خود و رسانه‌های اجتماعی اضافه کنید.

چهارشنبه: بازبینی و تامل، پس از انتشار پست شما، زمانی رو برای این بذارید که چه چیزی موثر بوده و چه چیزی مفید نبوده، این کار باعث میشه دفعه بعد پیشرفت چشمگیری داشته باشید.

نهایتا می‌بینید که عادت‌های هفتگی و روزانه‌ای که ایجاد کردید، کم‌کم به روتین تبدیل میشن. هدف از ایجاد عادت‌ها به طور مداوم اینه که بدونید دقیقا در چه روزی چه کاری رو باید انجام بدید.

ردیاب‌های عادت برای این طراحی میشن که به شما کمک کنند، نه تنها به اتفاق افتادن مسائل عادت کنید، بلکه شروع کنید و بخواید که این عادت‌ها به بخشی از روتین زندگی شما تبدیل بشن. پس چرا این عادت‌ها اهمیت دارن؟ حالا چه کاری می‌تونید انجام بدید؟ اینجاست که مرحله سه وارد میشه.

پیاده روی کنید

 

مرحله سوم: انتخاب کنید

حالا وقت انتخاب میرسه و باید این فکر کنید که چه چیزی در زندگی شما وجود داره که نباید برای اون وقت تلف کنید. اگه برای انجام اون کار یک روز، یک هفته، یک ماه دیگه یا یک سال دیگه صبر کنید، پشیمان میشید که چرا اون کار رو زودتر شروع نکردید؟

یادتون باشه که عادات یک شبه ایجاد نمیشن، شما باید به طور مداوم برای اون‌ها تلاش کنید. چه یک بار در روز، یک بار در هفته یا یک بار در ماه، عادت‌هایی رو که قرار هست زودتر شروع کنید رو انتخاب کنید و به سمت موفقیت پیش برید.

فرض کنید امروز یک هدف یکساله تعیین کردید و می‌خواید هر روز ماه برای اون وقت بذارید.

بعد از 10 روز، 10 روز بهتر از 10 روز پیش خواهید بود.

بعد از 30 روز، 30 روز بهتر از 30 روز پیش خواهید بود.

بعد از 100 روز، شما 100 روز بهتر از 100 روز پیش خواهید بود.

آیا می‌تونید تصور کنید که 365 روز از امروز بگذره کجا خواهید بود؟

پس از همین امروز فکر کنید که چیزهایی که می‌خواید در زندگی خودتون انجام بدید کجا هستن، کارهایی که می‌خواید در کسب و کارتون انجام بدید چه چیزهایی هستن؟

مسائل رو از دید بزرگتر نگاه کنید. چند روز می‌تونید به عادت خودتون متعهد باشید. این موضوع کاملا شخصیه و به خود شما بستگی داره. شما باید تصمیم بگیرید که آیا می‌خواید برای چیزی 1 روز در هفته، 3 روز در هفته، 5 روز در هفته یا 7 روز در هفته کار کنید. حتی می‌تونید تصمیم بگیرید که تغییری ایجاد کنید تا عادت یا روال جدید برای شما کارسازتر باشه.

هدف در اینجا اینه که با انتخاب چیزی که الان مهم‌تر هست، قدم به قدم به جلو حرکت کنید و سپس با اون عادت‌ها و روال‌ها سازگار باشید تا بتونید تفاوت رو ببینید. شاید امروز تصمیم بگیرید که می‌خواید یک شب راحت بخوابید و به خودتون استراحت بدید تا بدن و ذهنتون در طول روز تمرکز داشته باشه.

شاید امروز تصمیم گرفتید که هر روز صبح بعد از بیدار شدن تخت خودتون رو مرتب کنید، چون می‌دونید که هر بار که در طول روز در اتاق قدم می‌زنید، برای شما آرامش به ارمغان میاره.

شاید امروز تصمیم بگیرید که قبل از خوندن محتوای دیگران برای شروع روز خود، محتوای خودتون رو ایجاد کنید.

شاید امروز تصمیم می‌گیرید برای روز بعد، از شب قبل برنامه‌ریزی کنید تا بتونید بدون هدر دادن زمان کاری ارزشمند خودتون، هدف داشته باشید و بدونید که میخواید روز بعد چیکار کنید.

 

مرحله چهارم: پیگیر باشید

اکثر ما فقط قرار میذاریم که یک کاری رو انجام بدیم و دیگه به فکر پیگیری کردن اون نیستیم. ولی یادتون باشه که پیگیری بخش مهمی از تعهد به حساب میاد. حالا که در مورد عاداتی که می‌خواید انجام بدید و در مورد زمان اون‌ها تصمیم گرفتید، فقط باید شروع به انجام اون کارها کنید. البته اگه یک روز رو از دست دادید، اشکالی نداره! خیلی ساده روز بعد شروع کنید. شما می‌تونید این عادات رو در تقویم ماهانه، اپلیکیشن یا دفتر یادداشت پیگیری کنید. در هر صورت باید یاد بگیرید که ادامه دادن رو انتخاب کنید.

پیگیر باشید

ممکنه این جمله رو شنیده باشید که میگه:

“رم در یک روز ساخته نشد.”

ولی فراموش نکنید که اون‌ها اولین آجر رو گذاشتند و بعد به راه خودشون ادامه دادند.

شما اول باید انتخاب کنید که رمِ خودتون رو بسازید، و سپس آجر به آجر پیش برید تا اون رو به واقعیت تبدیل کنید. شما هم باید انتخاب کنید که ادامه بدید. حتی وقتی همه چیز سخت میشه. در مواقع سخت باید یکمی با خودتون مهربون‌تر باشید. حتی اگه کاری رو شروع کردید و شکست خوردید، باید انتخاب کنید که خودتون رو بلند کنید، عقب بایستید و یک بار دیگه ادامه بدید.

فراموش نکنید که موفقیت یک شبه به دست نمیاد. فقط زمانی می‌تونید موفق بشید که امروزِ شما بهتر از دیروز باشه. این همون کاری هست که باید هنگام ایجاد عادات و روتین‌های مداوم انجام بدید. شما تصمیم دارید بهتر از روز، هفته، ماه قبل بشید. نه به این دلیل که کسی این کار رو به شما پیشنهاد کرده، بلکه به این دلیل که خودتون می‌دونید که می‌خواید این کار رو انجام بدید.

 

راستی فراموش نکردید که عادت چیه؟

 

گام پنجم: با خودتان مهربان باشید

در طول مسیر برای خودتون پاداش‌های کوچکی در نظر بگیرید. مثلا هر 5 روز، 10 روز یا 30 روز یکبار چیزهای کوچکی به خودتون هدیه بدهید. وقتی به هدفتون رسیدید، فقط به خودتون سخت نگیرید. بلکه موفقیت‌های خودتون رو جشن بگیرید.

به طور مداوم روش‌هایی رو برای پاداش دادن به خودتون یادداشت کنید، از کوچکترین تا بزرگترین چیزهایی که می‌تونید تصور کنید رو به عنوان پاداش در نظر بگیرید. با خودتون مهربون باشید و به این فکر کنید که وقتی همه چیز سخت میشه، چه نوع پاداشی شما رو دوباره به سمت عادت‌تون جذب میکنه؟

امیدواریم متوجه شده باشید که زندگی شما چقدر اهمیت داره، کاری که می‌کنید چه قدر اهمیت داره، و نهایتا متوجه شده باشید کارهای روزانه باعث میشن شما به فردی تبدیل بشید که می‌خواید.

همیشه به این فکر کنید که هم از نظر شغلی و هم از نظر شخصی، چگونه می‌تونید بهتر از دیروز باشید. به خودتون ایمان داشته باشید، از همین امروز در این مسیر گام بردارید. اما این به شما بستگی داره. بر اساس برنامه خود، مراحلی رو پیش برید که شما رو به هدف‌تون برسونه…

به نظر شما، چطور میشه به عادات و روتین‌های مهم زندگی متعهد بود؟

 

این نوشته ترجمه‌ای از بلاگ‌پستِ «How to become consistent with habits and routines» است که «آتوسا سالکی» ترجمه‌اش کرده است.

 

24 پاسخ

  1. سپاس از هفته نامه های مفید و کاربردی تون
    سپاس از وقت و انرژی که صرف میکنید و مطالب به این خوبی رو به رایگان در اختیار دیگران قرار میدید.
    مانا باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفته‌نامه‌های اخیر

شبکه‌های اجتماعی

مقالات مرتبط