جستجو
Close this search box.

5 نکته برای داشتن سلامت دیجیتال در هنگام کار از خانه

حواستان به سلامت دیجیتال‌تان هست؟

ما وقتی که در خانه کار می‌کنیم، حتی بیشتر از حد معمول باید سلامت دیجیتال خودمون رو در نظر بگیریم. مثلا تو شرکت با همکارها می‌نشینیم و صحبت می‌کنیم، اما وقتی در خونه کار می‌کنیم به جای این کار ما به سراغ ارتباطات آنلاین و استفاده از رسانه‌های اجتماعی میریم.

فرقی نداره که شما یه کارآفرین هستین که از خونه کار می‌کنه یا شغل شخصی خودتون رو دارین، یا فقط یه فردی هستین که زمان زیادی رو صرف استفاده از دستگاه‌های دیجیتالی می‌کنین، به هرحال با دونستن برخی نکات اساسی باید از سلامتی دیجیتال خودتون مطمئن بشین. اما حالا این سوال پیش میاد که سلامت دیجیتال چیه؟

در ادامه همراه ما باشید تا به طور مفصل براتون توضیح بدیم.

 

سلامت دیجیتال چیست؟

همونطور که از اسم این اصطلاح مشخصه، سلامت دیجیتال به جنبه الکترونیکی سلامتی اشاره داره. منظور ما از فناوری‌های دیجیتالی هر چیزی هست که به صورت دیجیتالی کار می‌کنه، از جمله کامپیوترهای رومیزی، لپ‌تاپ، تبلت، تلفن‌های هوشمند و تلویزیون‌های هوشمند و دستگاه‌هایی مثل ساعت هوشمند و ردیاب تناسب اندام.

این دستگاه‌های دیجیتالی در اطراف ما وجود دارن و با زندگی روزمره ما ادغام شدند. پس وقتی که ما در مورد سلامتی دیجیتال صحبت می‌کنیم، مطمئنا به این معنی نیست که ما به استفاده از این دستگاه‌ها نیازی نداریم. با این وجود همونطور که در ادامه با خوندن نکات متوجه میشید، راه‌هایی وجود دارن که ما به طور قطع می‌تونیم با استفاده از اون‌ها وقتی از دستگاه‌های دیجیتالی استفاده می‌کنیم، سالم بمونیم. این راه‌ها عبارتند از:

 

  1. ارتباطات دیجیتالی مثبت خودتون رو حفظ کنید

با کار کردن تو خونه، نوع ارتباطات ما با بقیه هم یه مقدار متفاوت میشه. فردی که در خونه کار می‌کنه، راحت‌تر می‌تونه وارد بحث و گفتگوهای بی نتیجه آنلاین بشه. یا می‌تونه با یه دوست یا یه غریبه ساعت‌ها از طریق اینستاگرام و شبکه‌های اجتماعی دیگه صحبت کنه.

این تعاملات غیر ضروری یکی از بزرگترین عوامل استرس‌زا هستن. اما از طرف دیگه، این ارتباطات می‌تونن گاهی معنادار، مفید و سرگرم‌کننده هم باشن. نکته کلیدی اینه که مطمئن بشید از نحوه استفاده از تعاملات آنلاین آگاهی کامل دارین. همیشه از خودتون بپرسید که آیا این تعامل از نظر سلامتی برای شما مثبت هست؟ آیا این‌ها احساسات مثبت براتون فراهم می‌کنن یا احساسات منفی؟

 

ما قبلا در مورد تاثیر حلقه دوستان بر شخصیت شما نوشتیم. بد نیست این جا یه سری بهش بزنید 🙂

 

بعضی از کارهایی که می‌تونین برای این مورد انجام بدین، شامل موارد زیر میشن:

  • افرادی که به هر دلیلی باعث ایجاد احساس منفی در شما میشن رو دنبال نکنین. زندگی خیلی کوتاه هست و نباید اجازه بدین با این موارد غیر ضروری اذیت بشید.

  • سپس به طور آگاهانه و معقولانه ارتباطات خودتون رو ارزیابی کنید، ببینید که ارتباطاتی که در روز دارید مثبت هستن یا منفی؟

ارتباط دیجیتالی سازنده بسازید

 

  1. برای بهره‌وری بیشتر، مدیریت زمان داشته باشید

مطمئنا زمان کار در خانه، مدیریت زمان اهمیت بیشتری هم پیدا مکینه. چون ما خیلی ساده‌تر می‌تونیم غرق رسانه‌های اجتماعی یا وب سایت‌های خبری بشیم. ما عموما وقتی بهره‌وری بیشتری داریم، که از نظر روحی احساس بهتری داشته باشیم. با این حال، کار در خانه می‌تونه بسیاری از ما رو ناخودآگاه به سمت شبکه‌های اجتماعی و اخبار ببره. در واقع این راهی برای ارتباط با دیگران و اونچه در خارج از خونه ما اتفاق می‌افته، محسوب میشه.

حالا به شما توصیه می‌کنیم که از سیستم پاداش استفاده کنید. بیشتر از 5 مورد کلیدی که می‌خواین تو روز بهش برسین رو لیست کنید. هر زمان که این 5 کار رو انجام دادید، به خودتون پاداش بدید. مثلا 20 دقیقه به صورت آنلاین هر کاری رو که می‌خواید، انجام بدید.

بعضی کارهای دیگه که می‌تونید برای بهره‌وری بیشتر انجام بدید، عبارتند از:

  • خاموش کردن اعلان‌های دستگاه‌ها (به‌جز اون‌هایی که واقعا ضروری هستن)

  • فقط آیکون‌ها و برنامه‌های لازم رو بر دسکتاپ نگه دارید و بقیه رو حذف کنید.

اگه به دلیل شغل‌تون باید مدام آنلاین باشید، سعی کنید که بین مباحث کاری و تعاملات اجتماعی غیرضروری تمایز قائل بشید.

 

  1. از رد پای دیجیتالی خودتون آگاه باشید

مشکل محتوای رسانه‌های دیجیتالی اینه که بعد از انتشار آنلاین، پس گرفتن اون‌ها خیلی سخت هست. ارسال مطالب به صورت آنلاین و نداشتن راه بازگشت، برای افراد زیادی منبع استرس به حساب میاد. پس این عادت رو داشته باشین که از خودتون بپرسین آیا مطالبی که در وبلاگ، وب‌سایت یا شبکه‌های اجتماعی ارسال می‌کنید، به خوبی نمایانگر شما هستن یا نه.

آیا دوست دارین که کارفرمای آینده‌ی شما این موارد رو ببینه؟ این روزها کارفرمایان زیادی قبل از استخدام کارمند اینترنت رو حسابی چک می‌کنن تا بفهمن که شما دقیق کی هستید؟ از نظر سلامتی، این رد پای دیجیتالی می‌تونه مهم باشه، چون می‌تونه بر هویت و احساس رفاه شما تاثیر بذاره.

رد پای دیجیتالی شما در کجاها قرار دارد؟

 

  1. بین زندگی دیجیتال و غیردیجیتال تعادل برقرار کنید

فناوری‌های دیجیتالی همه روزه و همه جا در اطراف ما هستن. با این حال، یه وقتی رو برای خودتون بذارید تا مطمئن بشید که ارتباطات‌تون رو با طبیعت و دنیای طبیعی اطراف قطع نمی‌کنید. مثلا استراحت منظم و به دور از صفحه کامپیوتر، نه تنها به تمرکز مجدد چشم‌ها کمک میکنه، بلکه می‌تونه به بهبود کار مغز هم کمک کنه.

شاید به این مورد دقت نکنید و یادتون بره استراحت کنین. پس دوبار در روز آلارم تنظیم کنید و هر موقع که هشدار داد، از پشت لپ‌تاپ بلند بشید. مثلا برید در حیاط قدم بزنید یا فقط بنشینید و 5 دقیقه به صدای پرنده‌ها گوش بدید؟ اگه باغ ندارید، به کوچه برید، یه گوشه بنشینید، به چهره آدم‌های دیگه نگاه کنید و با دنیای بیرون ارتباط داشته باشید. به طور کلی خوبه که دو بار در روز به مدت 5 تا 15 دقیقه یکی از این کارها رو انجام بدید.

ایده‌های زیادی برای حفظ سلامت دیجیتال وجود دارن که اتفاقا خیلی راحت هم هستن. ولی گاهی ما اونقدر راحت گرفتار استفاده از فناوری دیجیتال میشیم که هنوز تمایل داریم بعضی از کارهای اساسی رو فراموش کنیم. پس یادتون نره که 2 بار در روز با فضای باز و چیزهای خارج از خونه ارتباط برقرار کنید.

 

  1. زندگی دیجیتالی رو از زندگی غیردیجیتالی جدا کنید

یکی از بزرگترین مسائل مربوط به سلامتی دیجیتال، چیزایی هستن که مردم خودشون رو با اون‌ها به نمایش می‌ذارن. یعنی عکس‌ها، فیلم‌ها و … که با ما به اشتراک می‌ ذارن. ما فقط بهترینِ مطلق بعضی از مردم رو می‌بینیم و از روزمره اون‌ها خبری نداریم. گاهی ما به صورت آنلاین این ویژگی‌ها رو می‌بینیم و غرق در کمال‌گرایی میشیم، در نتیجه ممکنه حس ناامنی به سراغمون بیاد.

هر زمان که درگیر نمایش و عکس‌های مردم در اینترنت میشید، یادتون باشه که ما فقط قسمت‌هایی از زندگی مردم رو می‌بینیم که خودشون دوست دارن اون‌ها رو باهامون به اشتراک بذارن. اگه متوجه شدید که بعضی سایت‌ها، برنامه‌ها یا ارتباطات آنلاین باعث میشن تا همیشه احساسات منفی و حس ناامیدی داشته باشید، یاد بگیرین که از این رسانه‌ها فاصله بگیرید. به طور مداوم بر تعامل با رسانه‌هایی تمرکز کنید که به شما انرژی می‌بخشن، بهره‌وری شما رو افزایش میدهند و برای شما سود به همراه دارند.

حواستان به دوستان غیر دیجیتالی هم باشد

 

امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده باشه. اگه شما در خونه کار می‌کنید، نظرات و تجربیات‌تون رو درباره راه‌های افزایش سلامت دیجیتال با ما به اشتراک بذارید.

 

این نوشته ترجمه‌ای از بلاگ‌پستِ «5 tips of digital wellness when working from home» است که «آتوسا سالکی» ترجمه‌اش کرده است.

14 پاسخ

  1. خیلی خوب بود جدیدا دارم روی این موضوع کار می کنم و صفحه هایی که استرس وارد می کنند و حتا صفحه هایی که تبلیغات دارند را انفالو می کنم

    1. چقدر عالی
      اگر تمایل داشتید بعدا از نتیجه این کار برامون بنویسین ?

  2. از این مقاله خیلی خوشم اومد و به نظرم خیلی کارآمد هست،من تو مدیریت زمان بین اینترنت و رسیدگی به کارای دیگم مشکل دارم همین طور بعضی موقع ها فضای مجازی خیلی محیط استرس زایی میشم برام
    مرسی از هلی و تیم فوق العاده اش❤?

    1. مرسی از شما که مطالعه می‌کنین و انرژی مثبت میدین ?

  3. با سلام
    عالی بود تقریبا در گروه های منفی زا بیرون اومدم و تنها چندتا پیج های آموزشی را دنبال می کنم و این مهم باعث شده کنترل بهتری نسبت به ورودی های ذهنم انجام دهم
    سپاسگزارم از شما و خدایتان که همواره توصیه های بجا و ارزشمند می دهید خدا خیرتان دهد

    1. چقدر عالی
      خوشحالیم که مورد استفاده‌تون قرار گرفته ?

  4. سلام
    من غالباً از مطالب هفته نامه استفاده میکنم اما اینبار خیلی برام جالب بود
    حدود 11 سال هست که از خونه کار میکنم و تو این 2 سال کرونا، همون هفته ای یکی دو بار رفتن به شرکت رو هم نداشتم و به عنوان کسی که بیشتر وقتش کار با لپتاپ و ارتباطش با همکارا به صورت آنلاین هست این مطلب خیلی برام جذاب بود.
    بعضی از بخشها رو انگار با پوست و گوشت و استخونم حس کردم و به دامش افتاده بودم!
    ارتباطم با سوشال مدیا خیلی کنترل شده هست ولی با توضیحات این مطلب، اینکه حتی تفریحاتم رو هم مجازی و الکترونیکی انتخاب میکنم؛ انگار خیلی اشتباهه! اون بخش که نوشته شده بود برید تو کوچه و آدمها رو ببینید برام خیلی جذاب بود! افسرده نیستم اصلاً ولی واقعاً گاهی حس میکنم نکنه مردم گریز شده باشم؟ این راه حل خیلی کاربردی بود!
    ممنون از تیم هلی تاک و ممنون که مثل همیشه لینک مقاله اصلی رو گذاشتید.
    سعی میکنم بگردم و با این موضوع مطالب بیشتری پیدا کنم و بخونم.
    برقرار باشید

    پ.ن: یقین داشته باشید این مطلب به یک نفر یک گوشه دنیا حسابییی کمک کرد :))))

    1. چقدر این کامنت شما خوب و انرژی مثبت بود.
      از بابت جریان پیدا کردن این حس خوب بسیار قدردانیم ??

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفته‌نامه‌های اخیر

شبکه‌های اجتماعی

مقالات مرتبط