تو این دنیا هیچ چیز ثابت نمیمونه و در حال حاضر مدیریت تغییرات مهمتر از همیشه هست. در واقع در این جهانِ سریع و غیرقابل پیشبینی، ما نمیتونیم از تغییر دور باشیم. تازه، تغییر سریعتر از همیشه هم اتفاق میافته و در حال تبدیل شدن به یک شیوه زندگیه.
ما معمولا سعی میکنیم که با این تغییراتی که تو زندگی شخصیمون تجربه میکنیم، کنار بیایم. ولی این کافی نیست! چون این روزها مسائلِ بیشتر و وسیعتری هستن که باید باهاشون مقابله کنیم. مثل مشکلات اقتصاد جهانی، اقتصاد داخلی، از دست دادن شغل، تعطیلی شرکت، مشکلات محیط زیستی، فناوری و تغییر ارزشهای فرهنگی. یا همین اواخر که ویروس کرونا کل دنیا را تغییر داده و همه چی دگرگون شده…
هرچقدر هم که اوضاع چالش برانگیز و دشوار باشه و ما در برابر اونا مقاوم باشیم، ولی باز هم باید مدیریت کردن رو یاد بگیریم. درسته که اکثر ما منطقه امنی داریم و در مقابل مسائل شناخته شده راحت هستیم و در برابر ناشناختهها حس راحتی نداریم. اما به هر حال به نفع ماست که یاد بگیریم تغییرات رو بپذیریم و از چالشهای اونها استقبال کنیم. ما حتی میتونیم با این واقعیت کنار بیاییم که تغییر در واقع میتونه برای ما مفید باشه. چون به پیشرفت ما کمک میکنه و ما رو به رشد تشویق میکنه.
حالا که نسبت به اهمیت مدیریت تغییرات آگاه شدین، در ادامه همراه ما باشین تا بهتون چند نکته اساسی رو برای روبهرو شدن با تغییر، یاد بدیم:
-
مراقب خودتون باشین
اینو باید بدونین که اگه آمادگی نداشته باشین، مدیریت تغییرات میتونه استرسزا باشه. بنابراین مراقب خودتون باشین. رژیم غذایی متعادل داشته باشین، به طور منظم ورزش کنین و به اندازه کافی بخوابین. شما باید زمانی رو به استراحت اختصاص بدین. در حقیقت شما وقتی سالم هستین، عملکردتون بالاتر میره و چارچوب ذهنی قویتری برای اراده کردن مشکلات دارین. اگه شما در محدودهی خودتون قرار گرفته باشین و آمادگی نداشته باشین، تغییرات جدید قطعا به مشکلاتتون اضافه میکنن.
تو شمارههای قبلی دو بار در مورد خودمراقبتی صحبت کردیم:
- خود مراقبتی: 12 راهکار برای افراد پرمشغله
- خودمراقبتی، چرا مراقبت کردن از خودمون انقدر مهم و البته دشواره؟
-
انعطافپذیر باشین
دونستن اینکه تغییر میتونه در هر زمانی رخ بده، به شما کمک میکنه تا در زمان وقوع تغییر، اون رو بپذیرین و باهاش سازگار بشین. شما باید بتونین انتظارات خودتون رو نسبت به قبل عوض کنین، چون این انتظارات برای الان نیستن و دیگه در حال حاضر همه چیز عوض شده. مطمئنا در هیچ زمان دیگهای تو تاریخ، ما شاهد این همه تغییرات سریع نبودیم. حتی اگه اکثر ما ترجیح بدیم که با روتین راحت و قابل پیشبینی خودمون زندگی کنیم، ولی باید بدونیم که تغییرات قابل پذیرفتن هستن و و روال فعلی هم احتمالا موقتی هست.
-
مثبت بمونین
همه ما این توانایی رو داریم که پاسخهای درونی و احساسی خودمون رو نسبت به هر اتفاقی که میافته، کنترل کنیم. نگرش ما نسبت به تغییر و نحوه برخورد با اون، کاملا منحصر به فرد هست و به خود ما بستگی داره. با این حساب، باید به دنبال نتایج مثبتِ تغییرات باشین. فکر نکنین که تغییرات جنبه مثبتی ندارن، اگر بگردین شاید نتایج خوبی رو هم پیدا کنین. در واقع نحوه واکنش شما نسبت به اون تغییر میتونه نتیجه رو تعیین کنه.
-
کنترل زندگیتون رو به دست بگیرین
با کنترل زندگی میتونین تغییرات رو مدیریت کنین. در اینجا شما باید از مهارت تفکر و انتقاد خودتون استفاده کنین. همه ما خبر داریم یک سری تغییرات در راه هستن، پس از خودتون بپرسین از قبل چه کاری میتونین انجام بدین تا به شما کمک کنه برای ورود به شرایط جدید آماده بشین. لیستی از گزینهها رو تهیه کنین و بهترین روشها رو تعیین کنین. مسئولیت افکار و اعمالتون رو بر عهده بگیرین. پس اگه کنترل همه چیز دست شما باشه و از نظر ذهنی و روانی برای تغییر آماده باشین، وقتی شرایط عوض بشه دیگه شوکه نمیشین و دنیاتون رو تکون نمیده.
-
تغییرات ایجاد کنین
عامل تغییر باشین. گاهی اوقات ما مجبوریم که در زمان تغییرات، خودمون هم تغییراتی رو به وجود بیاریم. نباید به خودمون اجازه بدیم تو یه روال گیر کنیم و با همون شیوه همیشگی زندگی کنیم. معمولا این شیوه دیگه کاربردی نیست و عملکرد مناسبی برای ما نداره. ولی اگه ما اون وضعیت رو پیشبینی کنیم و به جای منفعل بودن، واکنش فعال داشته باشیم، میتونیم راحتتر موقعیت رو کنترل کنیم. پس باید به دنبال تغییر کردن باشیم. یعنی باید نگاه کنیم که در کجا نیاز به تعدیل شرایط هست و اقدام کنیم. انجام این کار میتونه از استرس و اضطراب ناشی از تغییرات غیرمنتظره جلوگیری کنه.
فراموش نکنین که تغییر در زندگی اجتناب ناپذیر است. به جای ترسیدن یا اجتناب از اون، بهترین کار اینه که اون رو بپذیریم، باهاش روبهرو بشیم و اجازه بدیم که تغییر، یک نیروی مثبت و سازنده در زندگیمون باشه.
امیدواریم این مطلب براتون مفید بوده باشه. حالا نوبت شماست که بگین چطور با تغییرات غیر قابل پیشبینی، کنار میایین؟
این نوشته ترجمهای از بلاگپستِ «Five tips for managing time» است که «آتوسا سالکی» ترجمهاش کرده است.
3 پاسخ
چند ماهی هست که بچه دار شدم و تقریبا همه برنامه هام بهم ریختن ولی سعی کردم با این تغییرات کنار بیام و برنامه هام را ادامه بدم هرچند کم و بی نظم
چقدر عالی
امیدوارم هم شما و هم فرزندتون همیشه صحیح و سالم باشید 💐🙏
مثلا گاهی کنار اومدن با تغییرات درست نیست و ضرر داره و شاید نشه اون محیط را تغییر داد.مثلا من خوابگاهی بودم.بچه ها تا صبح بیدار و شبها نمیخوابیدن.من هم نمیتونستم خودم رو تغییر بدم از طرفی هم با شب بیداری اونا اذیت میشدم.مثلا کثیفی و نشستن ظرف براییک هفته واقعا خوب نبود و وقتی هم ظرف خودم رو جدا می شستم از سوی اونا اذیت میشدم.نه امکان گرفتن و تغییر اتاق بود.چون خونه گرون و تغییر اتاقم وضعیت که بهبود نمیداد بدتر میکرد.خب اینجا چه جوری با تغییرات میشه کنار اومد؟ شب زنده داری میکردم و مثل اونا مشروط؟یا؟؟؟لطفا راهنمایی کنید نیاز دارم.ممنونم